Kalk, eeuwenoud en toekomstgericht voor restauratie en ecologisch bouwen

Bekijk onze catalogus ditgitaal

Ontvangt u deze catalogus liever op papier,

vraag deze dan snel aan,

wij verzenden hem vandaag nog!

Over Calchèra San Giorgio

Calchèra San Giorgio werd in 2004 opgericht na een een ontmoeting van Gianni Nerobutto, aannemerszoon, restaurateur en kunstenaar en Mastro Gilberto Quarneti, waarschijnlijk één van de grootste levende “archeometra” die niet de geschiedenis van het antieke object onderzoekt, maar die van materialen en de ambachtsman. Deze expert in materialen en technieken van oude en moderne architectuur is in het bijzonder gespecialiseerd in de studie van mortels. Zijn theoretische en praktische restauratie-expertise is het resultaat van meer dan dertig jaar studie en experimenten, die hem over de hele wereld hebben gebracht, en in het bijzonder op de belangrijkste bouwplaatsen in heel Italië, om een wetenschappelijk, effectief en definitief antwoord te geven op de vele geheimen van technologieën uit de oudheid. Mastro Quarneti beperkte zich niet enkel tot het lezen van alle historische en wetenschappelijke publicaties die vandaag beschikbaar zijn. Hij deed ook concreet en diepgaand onderzoek naar alles wat te maken had met het aanmaken van de beschreven materialen en hun gebruikstechnieken door alles te testen en opnieuw te testen in zijn laboratorium.

Met Calchèra San Giorgio en Mastro Quarneti komt opnieuw een creatief proces op gang van bewuste en vrije initiatiefnemers, die tegelijkertijd zijn zoals kunstenaars uit het verleden én uitvinders van morgen. Naast het formuleren van zuivere natuurlijke kalkmortels verrichtte hij ook onderzoek naar het ontstaan en het gebruik van geopolymeer bindmiddelen uit het verleden, in samenwerking met het wereldvermaarde MIT (Massachusetts Insitute of Technology) in Boston

“Torniamo all’ Antico e sarà una novità”

"Terugkeren naar het verleden, pure innovatie"

Gilberto Quarneti

Centrum voor Onderzoek en Recepturen

Het onderzoeks- en formuleringscentrum van Calchèra San Giorgio, bestudeert en produceert specifieke materialen voor restauratie, constructie, duurzame, structurele consolidatie en rehabilitatie van gebouwen van historisch en cultureel belang "A Regola d'Arte" (volgens de regels van de kunst). Dit gebeurt steeds op maat van het project en met respect voor de historische bouwmaterialen en bouwtechnieken, in overeenstemming met de culturele waarde en fysieke kwaliteit van het object.

Materialen en kleuren

Calchèra San Giorgio-materialen zijn het resultaat van analyse en studie van antieke mortels, pleisters en hun recepten voor de productie van specifieke materialen voor de restauratie, reconstructie, consolidatie van monumentale gebouwen en voor duurzaam, organisch bouwen.

Zuiverheid en kwaliteit

De structuur van de technologische laboratoria en de productie zijn optimaal aangepast aan het onderzoek en de productie van materialen, in volledige overeenstemming met traditie en de regels van de kunst, om altijd en in ieder geval snel antwoord te geven op aanvragen van Erfgoed, architecten en restaurateurs. Elk geproduceerd materiaal volgt een specifiek controleplan productie en is CE-gecertificeerd en gemarkeerd, dus voldoet aan de EU-normen op het gebied van veiligheid en naleving van technische vereisten.

Met onze op maat geformuleerde materialen kan de ontwerper elk uniek antwoord vinden op het perfect geschikte materiaal voor zijn project. Het is mogelijk om op maat samengestelde materialen te produceren in functie van een mortelanalyse van in situ genomen stalen. De meest uiteenlopende mortels zijn mogelijk met identieke granulometrie, mineralogische en chromatografische eigenschappen door het gebruik van natuurlijke puzzolaanaarde, zandsoorten, gekleurde zandsoorten en steen- en marmermeel met specifieke eigenschappen en structuren.

© 2021 Promacom BV - Potterstraat 140, 9170 Sint-Gillis-Waas (België) - BE 0459.345.577
algemene voorwaarden - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Promacom gebruik van cookies. Meer informatie    OK